[:es]El taller La Disección de una Bolsa de Basura busca despertar el máximo interés por la temática del desarrollo sostenible y del reciclaje al colectivo juvenil. El taller de carácter eminentemente práctico, pretende que los jóvenes conozcan de qué se compone una bolsa de basura. Los objetivos perseguidos son descubrir qué tipo de residuos se generan diariamente y qué cantidades generan cada uno, y por otro lado, sensibilizar sobre la conveniencia de participar en la separación de residuos en el hogar.
Utilizando una bolsa de basura preparada previamente con los residuos que se generan diariamente en los hogares, se realiza una práctica en la que los participantes deberán ir clasificando cada uno de los residuos dependiendo del contenedor o lugar de reciclaje al que debería ir.
Previamente al inicio de la parte práctica del taller, se reflexionará junto a los jóvenes, cuanta basura producimos, de qué está formada nuestra basura, dónde tiene que ir cada fracción, qué ocurre si no utilizamos los contenedores de recogida selectiva previamente, etc.
Los principales sectores donde se imparte La Disección de una Bolsa de Basura son centros de educación secundaria, de ciclos formativo y de bachiller. Los talleres han recorrido localidades de las tres provincias de la Comunitat Valenciana, entre otros Canals, Turis, Paterna, Gandia, Castellón de la Plana, L´Alcora, Benicarló, Calp, Rojales, Elx y cuentan con una gran aceptación por parte de los participantes.[:va]El taller La Dissecció d’una Borsa d’Escombraries busca despertar el màxim interès per la temàtica del desenvolupament sostenible i del reciclatge al col·lectiu juvenil. El taller de caràcter eminentment pràctic, pretén que els joves coneguen de què es compon una bossa d’escombraries. Els objectius perseguits són descobrir quin tipus de residus es generen diàriament i quines quantitats generen cada un, i d’altra banda, sensibilitzar sobre la conveniència de participar en la separació de residus a la llar.
Utilitzant una bossa d’escombraries preparada prèviament amb els residus que es generen diàriament a les llars, es realitza una pràctica en la qual els participants hauran d’anar classificant cada un dels residus depenent del contenidor o lloc de reciclatge al que hauria d’anar.
Prèviament a l’inici de la part pràctica del taller, es reflexionarà al costat dels joves, quanta escombraries produïm, de què està formada la nostra escombraries, on ha d’anar cada fracció, què passa si no fem servir els contenidors de recollida selectiva prèviament, etc.
Els principals sectors on s’imparteix La Dissecció d’una Borsa d’Escombraries són centres d’educació secundària, de cicles formatiu i de batxiller. Els tallers han recorregut localitats de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, entre altres Canals, Turís, Paterna, Gandia, Castelló de la Plana, l’Alcora, Benicarló, Calp, Rojals, Elx i compten amb una gran acceptació per part dels participants.[:]